barbati

Cum se face ca dau numai peste barbati de genul asta? Intotdeuna am avut parte numai de tipi cu probleme. Cum atrag doar tipul asta de barbati… nu pot sa-mi explic!

Sigur foarte multe femei isi pun aceasta intrebare. 

Ei bine, genul acesta de relatii nu se realizeaza intamplator. Anumite conditii in dezvoltarea structurii afective genereaza aparitia unor tipare comportamentale care explica relatiile disfunctionale. In efortul de a le face cunoscute, psihologul N. Robin le-a grupat astfel:

 1. Cel mai probabil, proveniti dintr-o familie disfunctionala, in care nevoile emotionale nu v-au fost satisfacute.
 2. Cum nu v-ati bucurat de prea multa afectiune, incercati sa compensati indirect pentru aceasta nevoie nesatisfacuta, manifestand o grija excesiva mai ales fata de barbatii care par sa fie dornici sa primeasca o astfel de atentie.
 3. Pentru ca nu ati reusit nicodata sa va schimbati parintele in persoana grijulie, afectuoasa si iubitoare pe care v-ati fi dorit-o langa dumneavoastra, reactionati imediat la tipul de barbat indisponibil din punct de vedere afectiv, incercand din nou sa obtineti o schimbare prin dragostea pe care o oferiti.
 4. Ingrozita de perspectiva abandonului, veti face orice pentru ca relatia sa nu se destrame.
 5. Aproape nimic nu este prea dificil, nu necesita prea mult timp sau prea multe resurse financiare daca “il ajuta” pe barbatul cu care sunteti.
 6. Obisnuita fiind cu lipsa iubirii in relatiile personale, sunteti dispusa sa asteptati, sa sperati si sa incercati tot mai mult pentru a-i face pe plac.
 7. In orice relatie, sunteti dispusa sa va asumati cu mult peste jumatate din responsabilitate, vina sau reprosuri.
 8. La dumneavoastra, stima de sine este extrem de scazuta, iar in adancul sufletului nu credeti ca meritati sa fiti fericita. Mai degraba sunteti convinsa ca trebuie sa va castigati dreptul de a va bucura de viata.
 9. Simtiti nevoia disperata de a controla barbatii si relatiile din viata dumneavoastra, deorece in copilarie ati trait intr-un mediu nesigur. Va mascati eforturile de a controla oamenii si situatiile prin intentia de “a fi de ajutor”.
 10. Intr-o relatie, mai mult visati la cum ar putea fi decat mentineti contactul cu realitatea propriu-zisa.
 11. Sunteti dependenta de barbati si de durerea afectiva.
 12. Ati putea fi predispusa emotional, si de  multe ori si biochimic, la dependeta de droguri, alcool si/sau anumite alimente, in special dulciuri.
 13. Fiind atrasa de persoane cu probleme ce necesita rezolvare sau implicandu-va in situatii haotice, incerte si dureroase din punct de vedere afectiv, evitati sa va concentrati asupra responsabilitatii pe care o aveti fata de propria persoana.
 14. Este posibil sa fiti predispusa la episoade de depresie, pe care incercati sa le preveniti prin “adrenalina” oferita de o relatie instabila.
 15. Nu sunteti atrasa de barbatii amabili, stabili, de incredere si care va acorda atentie. Credeti ca barbatii”draguti” sunt plictisitori.

Ce ar fi de facut?

Daca va aflati intr-o astfel de relatie sau daca simtiti ca sunteti o astfel de femeie, ne putem intalni in cadrul cabinetului de psihologie pentru a va restabili echilibrul  emotional.

In cadrul sedintelor de psihoterapie veti invata cum sa scapati de balastul emotional, cum sa identificati simptomele unei relatii disfunctionale inainte de ca aceasta sa va afecteze si, aspect foarte important, cum sa va castigati increderea in propriul potential.

Raspuns pentru Carmen I. din Bucuresti

Cabinet psiholog Bucuresti