De ce se despart romanii

Daca vei intreba 100 de romani de ce se despart, acestia iti vor raspunde astfel:

De ce ne despartim? Din cauza banilor. Din cauza soacrei. Din cauza ta, a copilului, a mea, a infidelitatii, a amantelor, a amantilor, a mancarii, a bauturii, a viciului, a sforaitului, a greutatii, a serviciului, a orasului, a tarii.

Din cauza banilor

Din cauza banilor: niciodata nu am avut bani , un amarat care a crezut ca poate fi fericit impreuna cu una la fel ca si el; niciodata nu am avut destui bani ca sa putem face ceva cu ei, sa ne incropim o mica fericire iluzorie, abia daca ne ajung sa ne luam din cand in cand cate ceva prin casa; niciodata nu am avut indeajuns de multi bani ca sa iti satisfac pretentiile; niciodata nu am avut bani cati mi-am dorit, cati ti-ai dorit – mereu cineva castiga mai mult decat mine, iar asta era de neconceput.

Din cauza soacrei

Din cauza soacrei: m-a suspectat din prima clipa; nu m-a placut de prima oara; intotdeauna a fost cu ochii pe mine; nu a fost o zi de la Dumnezeu sa nu sune sa stie ea ce facem; din cauza ei am renuntat la serviciu; de gura ei am cerut marire de salariu; mereu ti-a reprosat ca celalalt era o partida mult mai buna; ea te-a invatat sa-mi faci un copil, ca sa ma tii legat pe viata; ea ti-a bagat in cap ca am o amanta; ea.

Din cauza ta

Din cauza ta: te-ai schimbat; nu mai esti cea cu care m-am casatorit; de cand ai avansat ma tratezi de sus; de cand faci cursurile alea nu ne mai intelegem deloc; te comporti ciudat; imi scoti ochii cu zestrea ta; te plangi mereu ca esti bolnava; imi dai peste nas ca tu esti o doamna, iar eu sunt un taran; imi reprosezi mereu ca nu-ti deschid usa la lift, ca arunc ciorapii aiurea, ca nu las capacul la wc.

Din cauza copilului

Din cauza copilului: inainte sa ramai gravida era normal sa ne consultam in privinta asta; daca stiai ca suntem saraci, de ce l-ai mai facut?; ti-am spus ca nu vreau copii; plange toata noaptea, nu mai pot, ma lasa nervii; e al meu?

Din cauza mea

Din cauza mea: nu am stiut sa te pretuiesc; sunt un mitocan; mata avea dreptate; ma enervez prea usor; imi vine sa te bat; sunt violent; nu esti ce mi-am dorit; meriti ceva mai bun.

Din cauza infidelitatii

A infidelitatii: simt ca esti din ce in ce mai distanta, mai rece; mai indiferenta; discuti pe ascuns la telefon; iti vizitezi mama mai des; faci sex ca si cum te uiti la un film prost; ea imi satisface toate dorintele in pat; esti prea pudica; stiu ca ai un amant; da, am pe cineva.

Din alte cauze

A mancarii: gatesti oribil; habar n-ai sa faci o omleta moale; cum pot sa traiesc cu o femeie care nu stie sa puna muraturi?; de ce nu pui sare, aici e spital?

A viciului: si ce, joc banii tai?; beau, ma simt si eu bine, ti-e ciuda?; fumezi prea mult, iti duhneste gura, iar mie imi put hainele; ai vandut tot din casa pentru niste praf.

A sforaitului: nu se mai poate asa; nu pot sa dorm impreuna cu tine; de 2 ani dormim in camere separate, ce fel de casnicie este asta?; credeam ca m-am casatorit cu un barbat, nu cu un tractor.

A greutatii: te-ai cam implinit; ai pus serios pe tine; daca o tii asa, o sa atingi suta; nu vezi cat te-ai facut?; tu te uiti la tine?; cum vrei sa facem sex?

A serviciului: normal ca te plictisesti, daca nu faci nimic; asa de mult va tin aia la serviciu?; esti mereu plecat in tot felul de delegatii; de data asta in ce te mai specializezi?; nu se mai poate asa, azi aici, maine-n Focsani; asta nu e casnicie, e agentie de voiaj.

A orasului: ai vrut tu la oras; si?; ce-am facut aici?; ce am realizat aici?; nu vezi cata murdarie, cata indolenta, cata indiferenta, cata mancatorie, cata bataie de joc ?

A tarii: Romania.


Sunt atatea motive pentru a justifica despartirea…

Psiholog Alex Oros

 

Citeste si  De ce se imbolnavesc oamenii casatoriti

banner ai nevoie de ajutor