psihoterapie Bucuresti

Psihoterapie Bucuresti

Psihoterapie Bucuresti - Cat dureaza o sedinta de psihoterapie?

Psihoterapie Bucuresti - Sedinta de psihoterapie dureaza, in general, 50 de minute. Daca psihoterapia include anumite tehnici care necesita o depasire a timpului acordat, acest aspect este discutat impreuna cu clientul.

Psihoterapie Bucuresti - Sedintele de psihoterapie sunt confidentiale?

Absolut. Relatia terapeutica se stabileste avand la baza respectarea principiului confidentialitatii.

Ce se intampla daca nu pot participa la o sedinta de psihoterapie?

Nu este nici o tragedie. In cazul in care doriti sa anulati o sedinta de psihoterapie, este necesar să anuntati cu cel puţin o zi lucratoare inainte de ziua programata. In cazul in care nu anuntati, sedinta se considera efectuata.

Psihoterapie Bucuresti

Cum stiu daca psihoterapia are succes?

Fiecare caz prezinta atat caracteristici generale, cat si particularitati care il diferentiaza in analiza simptomatologiei. In cadrul sedintei de psihoterapie, in functie de diversitatea criteriilor analizate, de starea solicitantului si de obiectivele propuse, se stabilesc limitele contractului terapeutic in interiorul caruia se vor monitoriza anumiti parametri si indicatori. In functie de evolutia acestora si de rezultatele obtinute prin teste, se va putea confirma progresul realizat in cadrul psihoterapiei.

Care este investitia mea? Tarife psihoterapie Bucuresti

In cadrul psihoterapiei beneficiati de chestionare si teste licentiate, utilizate atat in Uniunea Europeana, cat si in SUA - la Pachetul Extra !

* Pretul unei sedinte de psihoterapie Bucuresti este 200 lei - optiunea Pachet Simplu de 10 sedinte, minim o sedinta saptamanal.

* La achizitia unui Pachet Extra de 20 de sedinte beneficiezi de un EXTRA BONUS de 5 TESTE GRATUITE !

* Terapie de cuplu 250 lei sedinta - optiunea Pachet Simplu de 10 sedinte, minim o sedinta saptamanal.

Programarea pentru psihoterapie in Bucuresti se face dupa ce plata este achitata in contul Cabinetului. Programarea se comunica scris si se confirma de catre beneficiar. Dupa achizitia oricarui pachet, in functie de dorinta clientului, se pot achizitiona si sedinte unice in valoare de 200 lei/sedinta.

 

Accesand serviciile Cabinet psihoterapie Bucuresti, in cadrul terapiei beneficiati inclusiv de evaluari efectuate cu teste licentiate, utilizate atat in Uniunea Europeana, cat si in SUA.

 

Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2

mmpi2

Minnesota Multiphasic Personality Inventory-2 este cel mai cunoscut și utilizat instrument de diagnoză și evaluare a personalității și psihopatologiei adulților în mediul clinic, în cercetare si in psihoterapie.

Prin intermediul celor 567 de itemi acesta furnizează o imagine fin detaliată asupra patternurilor majore legate de tulburările psihologice și de personalitate, al persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

MMPI-2 include peste 120 de scale specifice, incluzând aici și scale destinate surprinderii obiective a validității profilului.

 • Depresie  
 • Incetinire psihomotorie  
 • Disfuncţionalitate fizică  
 • Obtuzitate mentală  
 • Gânduri negre  
 • Negarea anxietăţii sociale  
 • Nevoie de afecţiune  
 • Slăbiciune generală - Stare proastă  
 • Acuze somatice  
 • Inhibiţia agresivităţii  
 • Dispute familiale  
 • Conflicte cu autoritatea 
 • Imperturbabilitate socială  
 • Alienare socială  
 • Alienare de sine
 • Idei de persecuţie
 • Sensibilitate excesivă  
 • Naivitate  
 • Alienare socială  
 • Alienare emoţională 
 • Incapacitate de stăpânire a eu-lui, cognitiv  
 • Incapacitate de stăpânire a eu-lui, conativ  
 • Incapacitate de stăpânire a eu-lui, inhibiţie defensivă  
 • Experienţe senzoriale bizare  
 • Imoralitate  
 • Accelerare psihomotorie  
 • Imperturbabilitate  
 • Inflaţia eu-lui   

Millon Clinical Multiaxial Inventory-III MCMI-III

testmcmi

Millon Clinical Multiaxial Inventory-III (MCMI-III) este un instrument psihometric, util in psihologia clinica si psihoterapie, menit sa ofere informatii referitoare la psihopatologie.

Inventarul MCMI-III este destinat adultilor (cel putin 18 ani) si necesita un nivel de întelegere a cuvântului scris corespunzator clasei a opta.

Este dezvoltat si standardizat pe populatia clinica (de exemplu, pacienti din spitalele de psihiatrie si pacienti cu tulburari psihiatrice existente).


State-Trait Anxiety Inventory (Form Y)

stai

Unul dintre cele mai reușite instrumente psihometrice utilizat de mine in psihoterapie pentru evaluarea anxietății pe modelul stare-trăsătură la adulți.

Itemii instrumentului STAI, Forma Y sunt grupati pe 2 scale, descrise in continuare:

1. Scala Anxietatii ca stare (S-Anxiety) evalueaza conditia temporara de starea anxioasa, caracterizata de trairi subiective de tensiune, neîncredere, nervozitate si îngrijorare si prin activarea sau excitarea sistemului nervos central.

2. Scala Anxietatii ca trasatura (T-Anxiety) care masoara anxietatea ca si trasatura generala, care denota diferente individuale relative stabile in predispozitia catre anxietate si se refera la tendinta generala de a resimti anxietatea in situatii amenintatoare din mediul inconjurator.


 

NEO-FFI

neoffi

NEO-FFI este forma scurta a NEO PI-R, Inventarul de Personalitate NEO Revizuit (Revised NEO Personality Inventory, NEO PI-R), care este fara doar si poate cel mai celebru, cel mai utilizat si cel mai "in voga" chestionar de personalitate in psihologia moderna, evaluand constructele clasice ale modelului Big Five. NEO PI-R este atat de consacrat incat el este considerat a fi standardul pentru ceea ce se numeste "modelul canonic al Big Five", in intreaga lume.

Imagine indisponibilaNEO-FFI masoara aceleasi cinci dimensiuni majore, sau domenii, ale personalitatii (Nevrotism, Extraversie, Deschidere catre experiente, Agreabilitate si Constiinciozitate), fara insa a masura si fatetele acestor factori.

In acest fel, NEO-FFI este un instrument mult mai concis de masurare a personalitatii normale, utilizabil pentru adolescenti si adulti.


 

Mini-Mental State Examination, Second Edition

mmse

Mini-Mental State Examination, Second Edition este un examen clinic standardizat de evaluare a deteriorării cognitive, fiind considerat unul dintre cele mai populare și de încredere instrumente de acest gen.

banner ai nevoie de ajutor

Articole recomandate

Citeste si alte articole asemanatoare

perceptia

Perceptia - un proces complex de cunoastere

Perceptia – Modul in care devenim constienti prin…
In cautarea performantei

In cautarea performantei

Fara indoiala ca nimic nu este mai misterios in…
parapsihologie

Parapsihologie - exploatarea perceptiei

Uri Geller este cel mai cunoscut exemplu de…
psiholog bucuresti

Psiholog in Bucuresti

Cauti un psiholog in Bucuresti? Sa gasesti un…
Dumnezeu

Psihologie si "Labirintul lui Dumnezeu"

Psihologie si experimente " Lumea noastra umana…
Richard Erskine

Richard Erskine la Bucuresti

Richard Erskine la Bucuresti Asociatia de…
 Dragostea psiholog Alex Oros, psihoterapie cuplu

Psihologia emotiei

Considerata multa vreme un tub stupid, o…
psihologie vs parapsihologie

Psihologia demonteaza parapsihologia

Parapsihologia in vizorul psihologiei…