Psihoterapia CORONAVIRUS

 Psihoterapia individuala adulti online in perioada Coronavirus

Psihoterapia individuala pentru adulti in perioada Coronavirus presupune eforturi sporite atat din partea terapeutului, cat si a clientului.

In aceasta perioada, avand in vedere pericolul infectarii cu Coronavirus, cei mai multi dintre clientii care doresc sa acceseze serviciile de psihoterapie se intreaba, in mod firesc, cum ar fi mai bine sa procedeze. Sa vina la cabinet sau sa opteze pentru terapia online?

Psihoterapia online este recomandata atunci cand, din diverse motive, clientul nu poate veni la cabinet. Aceste motive sunt extrem de diverse: sedinte prelungite la serviciu, CORONAVIRUS, aglomeratia din trafic, domiciliul situat in alta localitate etc. Cert este ca persoanele aflate in criza de timp aleg preponderant terapia individuala online.

Psihoterapia online exclude intalnirile de la cabinet?

Optand pentru psihoterapia individuala online in perioada Coronavirus nu presupune in mod automat sa renuntati complet la sedintele fata in fata. De comun acord cu terapeutul, clientul poate opta oricand pentru intalnirile desfasurate la cabinet. Pe de alta parte, dupa un timp, anumite tehnici terapeutice necesita macar o intalnire fata in fata. Deci, psihoterapia online nu exclude efctuarea sedintelor de la cabinet.

Alternanta inalnirilor este oportuna mai ales in situatii in care clientul nu este dispus sa se deplaseze constant la cabinet. Un astfel de exemplu ar fi clientii care, initial, pur si simplu nu dispun de energia necesara sa se deplaseze

Astfel de situatii pot fi intalnite in patologii diverse, cele mai des intalnite fiind in depresie si anxietate.

Frecventa sedintelor in psihoterapia online in perioada Coronavirus

Excluzand anumite evenimente, frecventa sedintelor terapeutice online nu are de ce sa difere de cea a sedintelor fata in fata. Cel putin o sedinta saptamanal este standard, dar daca se urmareste o accelerare aceasta regula poate fi updatata. Privita dintr-o anumita perspectiva, psihoterapia online in perioada Coronavirus garanteaza desfasurarea constanta a sedintelor.

La cabinet, in actuala conjunctura (CORONAVIRUS) sedintele se vor desfasura numai in conditiile in care  terapeutul si clientul vor purta masca. Acest aspect este impus de normele de preventie actuale si este obligatoriu. Persoanelor care nu suporta masca, evident, le recomand sedintele de psihoterapie online.

banner ai nevoie de ajutor

Articole recomandate

Citeste si alte articole asemanatoare

perceptia

Perceptia - un proces complex de cunoastere

Perceptia – Modul in care devenim constienti prin…
In cautarea performantei

In cautarea performantei

Fara indoiala ca nimic nu este mai misterios in…
parapsihologie

Parapsihologie - exploatarea perceptiei

Uri Geller este cel mai cunoscut exemplu de…
psiholog bucuresti

Psiholog in Bucuresti

Cauti un psiholog in Bucuresti? Sa gasesti un…
Dumnezeu

Psihologie si "Labirintul lui Dumnezeu"

Psihologie si experimente " Lumea noastra umana…
Richard Erskine

Richard Erskine la Bucuresti

Richard Erskine la Bucuresti Asociatia de…
 Dragostea psiholog Alex Oros, psihoterapie cuplu

Psihologia emotiei

Considerata multa vreme un tub stupid, o…
psihologie vs parapsihologie

Psihologia demonteaza parapsihologia

Parapsihologia in vizorul psihologiei…