psihoterapie individuala online

Psihoterapie online - avantaje pentru client

Psihoterapie online - o alternativa care prezinta, incontestabil, o serie de avantaje fata de psihoterapia "clasica", adica psihoterapia efectuata intr-un cabinet. Aceste avantaje nu au fost obtinute peste noapte, psihoterapia online depinzand de progresul tehnologic si viteza de dezvoltare a acestuia. Conditiile tehnologice actuale, dar si contextul socio-economic, permit ca psihoterapia individuala online sa fie mai accesibila decat psihoterapia "clasica" din mai multe puncte de vedere.

Psihoterapia individuala online este facilitata de Internet

In ultima vreme, odata cu accesul tot mai facil la Internet, accesarea serviciului de psihoterapie online a devenit o constanta, din ce in ce mai multi oameni apeland la psihoterapeuti prin WhatsApp sau Skype. Acesti beneficiari au sesizat avatajul comunicarii facilitate de reteaua Internet, iar faptul ca inclusiv telefoanele permit o astfel de accesare reprezinta un factor care sporeste posibilitatea contactului cu un psiholog.

Mobilitate si psihoterapie online

Actuala generatie de telefoane, sprijinite si de retelele 4 G, in curand, 5 G, pun la indemana clientului un instrument extraordinar de comunicare. Daca in urma cu 25 de ani telefoanele mobile aratau ca niste caramizi, astazi, atat telefoanele, cat si laptop-urile sau tabletele, au devenit atat de subtiri, atat de portabile incat dimensiunea acestora nu mai reprezinta o greutate. 

Psihoterapie online - oriunde, oricand

In aceste conditii, avantajele psihoterapiei online sunt categorice! Practic, clientul poate beneficia de interactiunea cu psihologul, oriunde, oricand. Alegerea este la indemana clientului. Chiar daca te afli in Cluj sau Londra, poti stabili o sedinta de psihoterapie online cu un terapeut din Bucuresti. Granitele, departarea, vremea - nu mai reprezinta o problema.

Psihoterapia individuala online va economiste timp

In conditii clasice, clientul este conditionat de deplasarea la cabinetul psihologului. Acest aspect ridica, printre altele, probleme de deplasare (deci un efort in plus). Daca traiesti in Bucuresti, intelegi ce inseamna asta, deplasare la orele de varf insemnand un cosmar pentru orice sofer. Este de la sine inteles ca un angajat va solicita sedinte de terapie dupa terminarea oreleor de serviciu, adica dupa orele 17, 00, respectiv 18,00. Incercati asta in Bucuresti si verificati in ce stare va prezentati in fata terapeutului!

Acoperirea distantei despre care am vorbit mai sus necesita, pe langa rabdare si benzina, TIMP. Dupa cum stiti, timpul inseamna bani, iar o analiza a timpului economisit pentru, sa zicem 10 sedinte, v-ar aduce o economie importanta. 

Psihoterapia online va scuteste de efort

Poate sunteti o persoana comoda. Poate sunteti o persoana careia nu-i place sa iasa afara din casa. Poate nu puteti iesi afara din casa din motive de sanatate. In aceste conditii, puteti opta pentru psihoterapie online, o alegere sigura si avantajoasa din toate punctele de vedere.

Psihoterapie online prin WhatsApp/Skype

Psihoterapie online – cea mai buna solutie pentru persoanele care se afla in criza de timp! In zilele noastre, tehnologia ne ajuta sa avem o comunicare
profesionala cu clientii, mai ales prin intermediul WhatsApp/Skype. Oricine dispune de acest program pe telefon, laptop sau tableta poate accesa serviciile cabinetului, mai ales cand distanta reprezinta un inconvenient.

Psihoterapia online este sustinuta de progresul tehnologic

Psihoterapia individuala online este dovada faptului ca lumea medicinei si a consilierii terapeutice s-a schimbat in mod semnificativ datorita tehnologiei, in special a inteligentei artificiale. Ganditi-va ca, la ora actuala, se fac consultatii medicale online, interventii chirugicale online. Psihoterapia individuala online este posibila acum si ea, calculatorul si internetul facilitand comunicarea terapeut - client. 

Ce sunt sedințele de psihoterapie online?

Psihoterapia prin WhatsApp/Skype se deruleaza pe coordonate asemanatoare  cu a celei individuale, in cadrul terapiei fiind respectate toate principiile profesiei - la fel ca si in desfasurarea sedintelor din cabinet. In plus, se pot transmite in timp real materiale ajutatoare in intelegerea demersului terapeutic, atunci cand este cazul.

Ce se intampla la primele sedinte de psihoterapie online?

Pe scurt, iata ce se intampla in cadrul primelor sedinte online:

Se pun bazele relatiei client- terapeut.
Clientul prezinta cauzele pentru care a accesat serviciile psihoterapiei online.
Psihoterapeutul analizeaza informatiile, prezinta clientului aspecte esentiale din ceea ce presupune interventia terapeutica, stabileste impreuna cu clientul repere in strategia unei abordari eficiente.
Se prezinta contractul terapeutic .

Care este tariful unei ședințe de psihoterapie online?

Psihoterapie online: 200 Lei (Durată: 60 minute)

Plata se face in contul prevazut la Contact.

banner ai nevoie de ajutor

Articole recomandate

Citeste si alte articole asemanatoare

perceptia

Perceptia - un proces complex de cunoastere

Perceptia – Modul in care devenim constienti prin…
In cautarea performantei

In cautarea performantei

Fara indoiala ca nimic nu este mai misterios in…
parapsihologie

Parapsihologie - exploatarea perceptiei

Uri Geller este cel mai cunoscut exemplu de…
psiholog bucuresti

Psiholog in Bucuresti

Cauti un psiholog in Bucuresti? Sa gasesti un…
Dumnezeu

Psihologie si "Labirintul lui Dumnezeu"

Psihologie si experimente " Lumea noastra umana…
Richard Erskine

Richard Erskine la Bucuresti

Richard Erskine la Bucuresti Asociatia de…
 Dragostea psiholog Alex Oros, psihoterapie cuplu

Psihologia emotiei

Considerata multa vreme un tub stupid, o…
psihologie vs parapsihologie

Psihologia demonteaza parapsihologia

Parapsihologia in vizorul psihologiei…